Prirodna maska za lice

Zdravo svima,ja sam Milica ♥ Ovo je moj novi post,danas cu pisati o jednoj masci za lice koja je mnogima pomogla.Rec je o masci za bubuljice.Inace rec je o masci za lice,koja je potpuno bazirana na prirodnim sastojcima koje verovatno imate kuci,i nije skupa. magicna rec ove maske je limun .Ne mora da znaci da ce svima pomoci,jer vi ipak poznajete svoju kozu najbolje!Procitajte do kraja ovaj post,zato sto sam i napisala napomenu!!! Pa hajde da pocnemo..


  1. LIMUN I MED
Sve sto vam je potrebno za ovu masku jeste jedna kasika limunovog soka i 2 kasicice meda.
Priprema: Iscedite 1 limun,i taj sok prespite u neku cinijicu,zatim tu dodajte 2 kasike meda,dobro promesajte dok se smesa ne sjedini. Sve to nanesite na cisto lice (pre nanosenja maske bi trebalo da operete lice sapunom ili cime se vec umivate). Masku drzite na lice jedno 5 minuta,zatim isperite mlakom vodom.Ovaj postupak mozete ponavljati nekoliko puta nedeljno.
    2.LIMUN I BELANCE
Potrebne su vam dve kasike limunovog soka i jedno jaje.
Priprema:Iscedite 1 limun,i 2 kasike limunovog soka prespite u neku cinijicu,zatim tu dodajde belance (odvojite ga od zumanceta :D),Izmutite dok se sve to ne sjedini. Operite lice blagim sapunom,zatim nanesite jedan sloj maske i ostavite ga 5 minuta da se osusi,zatim nanesite drugi slog i ostavite ga da se osusi oko 5-7 minuta,pa nanesite treci slog.Kada se sve to dobro osusi,masku isperite mlakom vodom.

   3.LIMUN I JOGURT
Potrebne su vam 1 kasika limunovog soka i 2 kasike jogurta.
Priprema:Iscedite 1 limun,i 1 kasiku limunovog soka prespite u manju ciniju,zatim tu dodajte dve kasike jogurta.Izmutite dobro.Operite lice blagim sapunom,i nanesite masku na lice(ili na predeo lica na kome se nalaze bubuljice).Sacekajte da se osusi ,pa zatim isperite mlakom vodom.
NAPOMENA:Moja preporuka je da lice uvek pre stavljanja ovih maski operete sapunom od kozijeg mlega(Jer je ono na prirodnoj bazi i bligi je sapun). ja inace pre stavljanja ovih maski,obavezno lice operem tim kozijim sapunom.Mozete da ga kupite za oko 200 dinara u svim apotekama. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

Meet up me ♥

App For Android

Parfemi